ALBwifi

870x155_al.jpg (2)

ALBwifi 10 GB çdo ditë FALAS vetëm nga ALBtelecom

 1. 10 GB internet
 2. 3 aparate njëkohësisht
 3. Lehtësi përdorimi
 4. FALAS, çdo ditë

Si përdoret?

 1. Dërgo një SMS FALAS me tekstin “WIFI” në numrin e shkurtër 55544 prej nga do të marrësh një kod 8-shifror PIN. Gjithshtu nëpërmjet menusë ALBtelecom Star (*100#) nën “Ofertat e fundit”.
 2. Vizito zonat ALBwifi gjej hartën këtu dhe përzgjidh “ALBtelecom” si emër wireless;
 3. Hap shfletuesin (browser) dhe tek ndërfaqja shërbimit vendos kodin PIN për t’u autentifikuar;

Shenime:

 1. Në zonat ku ka mbulim Wi-Fi, në celularin tënd do të shfaqet emri wireless “ALBtelecom”.
 2. Kodi PIN mund të përdoret për tre pajisje qe mund te lidhen me lidhje Wi-Fi,
 3. Ndërfaqja e shërbimit vizitohet pasi je lidhur me ALBtelecom në wifi.albtelecom.al .
 4. Ketë fund viti, si ofertë promocionale mund të përfitosh 10 GB/ditë nese je abonent ALBtelecom Mobile. Nëse e kalon këtë limit, nuk do të mund të lundrosh më në atë ditë, por do të mund të rifitosh përsëri 100 GB të tjera në ditën në vijim.
 5. ALBwifi ofrohet ekskluzivisht për abonentët ALBtelecom Mobile qe kane numer aktiv.
 6. ALBtelecom rezervon të drejtën e ndryshimit të ofertës, si edhe polikave të përdorimit të drejtë.

Nëse keni ndonjë sugjerim ose kërkesë, ju lutem na shkruani në ALBwifi@albtelelecom.al

Për më shumë informacion, ju lutem kontaktoni Kujdesin ndaj Klientit në numrin 123.

Konfiguro shërbimin ALBwifi dhe përdore atë për të kaluar automatikisht nga 3G/4G (LTE) në internet Wi-Fi, sa hërë që ndodhesh në zonë ALBwifi.

Ky shërbim përdor të dhënat e kartës SIM të ALBtelecom Mobile për t’u lidhur me rrjetin Wi-Fi. Lundro dhe merr Internet me shpejtësi të lartë pa asnjë mundim!

 1. Tani 10 GB Internet çdo ditë;
 2. Përdorim i lehtë duke kryer aktivizimin vetëm njëherë;
 3. Kalim automatik nga rrjeti 4G/3G në ALBwifi.

Për t’u regjistruar për herë të pare në shërbimin “ALBwifi”:

Zgjidh “ALBwifi” si wireless;

Instalo skedarin e konfigurimit i cili do të dërgohet në smartfonin tuaj;

Ose, selekto metodën e lidhjes së EAP SIM në telefonin tënd dhe do të lidhesh automatikisht me “ALBwifi”.

ALBwifi i cili përdor të dhënat e kartës SIM:

 1. Mund të përfitojnë nga shërbimi ALBwifi vetëm abonentët me celular/smartfon të avancuar me sisteme operimi si:
 2. Versioni Apple iOS 5 dhe më i avancuar;
 3. Android me versionin 4.x dhe më i avancuar;
 4. Blackberry me versionin 10.x dhe më i avancuar;
 5. Versionet Nokia Symbian Belle, Nokia Anna, Symbian 3, Seritë 60 and Seritë 30;
 6. Windows me versionin 8.x dhe më i avancuar.

Nëse keni ndonjë sugjerim ose kërkesë, ju lutem na shkruani në wifi@albtelelecom.al

Për më shumë informacion, ju lutem kontaktoni Kujdesin ndaj Klientit në numrin 123.

Manualet e konfigurimit:

Harta eshte duke u azhurnuar dhe eshte indikative. Kliko këtu

• A është më i nevojshëm apo a duhet të ruhet kodi SMS i Wi-Fi?

Kodi SMS që keni marrë nuk është më i nevojshëm dhe nuk do të ruhet. Duke përdorur ALBwifi nuk do të jetë më e nevojshme të dërgoni SMS ose të vendosni kod PIN.

• A mund të përdoret ALBwifi nga të gjithë aparatet celular?

ALBwifi do të funksionojë vetëm në aparatet celular të avancuar dhe në smartphone, ose tabletat që kanë ne perdorim nje karte aktive ALBtelecom Mobile. Për listën e pajisjeve të aprovuara referojuni “Llojet e pajisjeve të suportuara”

• A mund të përdoren të gjitha sistemet operuese?

Të gjitha pajisjet celulare që janë deklaruar se kanë funksionalitet EAP-SIM, dhe kanë sistem operimi baze (default) të instaluar do të mund ta perdorin. Edhe pse pajisja mund të suportojë këtë funksionalitet të ri, ai punon kryesisht në sisteme zyrtare operuese (stock ROMs). ROM te personalizuar si Cyanogen mund të mos e suportojë atë.

• Si mund ta kuptojë se cilit version i përket sistemi im operues?

Zakonisht duke kontrolluar opsionin “About” (rreth telefonit) te telefonin tuaj ose informacione të tjera të fabrikimit në telefonin tuaj. Duke qenë se lista e telefonave/tabletave është tepër e gjatë, nuk mund ti listojmë të gjitha këtu.

• A duhet ta heqim proxy ose modifikojme politikat e perdorimit?

Proxy settings përdoret zakonisht në PC ose laptop. Ky shërbim është ekskluzivisht për celular/ tablet. Konfigurimi proxy do të kryhet automatikisht në këto pajisje, pa qenë nevoja për ti ndryshuar ato.

• Cili ka më prioritet më të larte ne perdorim?

ALBtelecom Wi-Fi ka prioritet më të madh krahasuar me trafikun 2G/3G. Sapo klienti të vizitojë një zonë që mbulohet nga Wi-Fi, klienti do të transferohet (kalohet) në Wi-Fi.

•  A mund të funksionojë ALBwifi me netbooks karte SIM te perfshire (embedded)?

Varet nga pajisja, e cila duhet të ketë aftësi EAP-SIM.

• A mundet një klient të lidhet te lidhet me wireless ALBtelecom per tu lidhur automatikisht nga 3G ne WiFi?

Jo, wireless ALBtelecom do të përdoret vetëm për kod WiFi.

•  A funksionon ALBwifi kur jam ne roaming (jashte vendit)?

ALBwifi funksionon vetëm në hartën e mbulimit Wi-Fi të treguar në faqen e ALBtelecom.

•  Ku mund ta kontrolloj sasinë e përdorimit të paketës ALBwifi?

Një SMS informuese do t`ju tregojë kur të mbarojë paketa. Aktualisht, ky informacion nuk është i dukshëm në WiFi self care.

•  A mund ta çinstaloj/deaktivizoj ALBWifi?

Po, duke ndjekur hapat ne “Hapat manual”.

•  A është i sigurt file i konfigurimit ALBwifi?

Po, parametrat e instaluar në telefonin tuaj kanë certifikata sigurie, të cilat mundësojnë kodimin e të dhënave të transmetuara nga rrjeti ALBwifi.

•   Ku do të ofrohet ALBwifi?

Në gjithe rrjetin ALBtelecom wiFi, që po permiresohet dhe zgjerohet vazhdimisht. Referojuni hartës së mbulimit në faqen tonë.

•  A mund ta kthejë pajisjen time në një  hotspot nëpërmjet ALBwifi?

Po, megjithatë nuk këshillohet ndarja e me te tjere e lidhjes suaj.

Përditësuar: 26 Shtator 2016